EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dilluns, 10 abril 2017 13:09

El Mercadal celebra el seu quart aniversari amb nous reptes

Escrit per EL MERCADAL

Fa 4 anys vàrem iniciar les nostres activitats a El Mercadal.  Al principi no teniem gaire suport però en qüestió de dos anys va crèixer l'interés pel nostre portal tant a nivell empresarial com per part de la gent del carrer, entitats i alguna institució. I va crèixer tant que fins i tot varen entrevistar Josep Maria Castells a 'Les Nits' de Onda Cero, i també al periòdic 7ACCENTS. Fa uns mesos també varem assistir a dues jornades sobre comunicació com a ponents a la Universitat de Lleida i al IMAC de Lleida a les jornades de periodisme optimista organitzades pel periòdic reflexiu SE7.

A hores d'ara tenim el suport de diferents grups de comunicació que s'han interessat pel nostre projecte de periodisme optimista, entre ells Teleponent i 7ACCENTS. També tenim el suport de Toni Prim, Itaca, Salut Mental Catalunya, Universitat de Lleida i Italdance.net

L'any passat dues persones del projecte que tenim es van reunir amb el Departament de Mitjans de Comunicació, de la Generalitat de Catalunya a Barcelona. També ens hem reunit diversos cops amb la Diputació de Lleida. Però l' única conclusió que hem tret és que estem en crisis i que no hi ha finançament. Això sí, actualment hi ha diaris que cobren grans quantitats de diners i no tenen ni una quarta part de compromís social com el que té El Mercadal.

El Mercadal sempre ha aspirat a ser un diari capdavanter de Balaguer per tota Catalunya. Creiem que l'Ajuntament de Balaguer hauria de possible l'impossible per a que el 2018 aquest projecte estigui en marxa tal i com desitgem. Fa 1 any vàrem presentar l'avantprojecte al alcalde de la ciutat però el tema segueix estancat. 

Fa uns mesos vam fer arribar una proposta a l'Ajuntament de Balaguer per tal d'ocupar el local del costat de l'Ajuntament que està dins el programa 'Aixequem les persianes'. El projecte també contempla la creació d'una cafeteria als baixos d'aquest local,un lloc on poder llegir mitjançant tauletes els principals diaris digitals en un ambient tranquil i agradable.  El nostre desig és que aquell local sigui el d'un grup de comunicació potent, amb ràdio, televisió i portal optimista i properament amb una aplicació per a mòvils. Però amb polítics com els actuals, amb poca paraula i manca de credibilitat dubtem que algun dia això pugui produir-se. Tot i així seguirem lluitant i perseverant.

Ens sentim menyspreats per la classe política però tenim l'esperança que aquesta es regeneri i algún dia poguem fer realitat un projecte que resulta ambiciós, dinamitzaria el centre històric de la capital de La Noguera i és viable econòmicament segons els economistes que hem consultat. Ja comença a ser hora que totes les institucions ens facin costat, ja que un projecte d'aquestes característiques és únic i pioner a nivell europeu. Potser si l'haguessim fet a Alemanya o en un altre país ens haguessin fet suport desde bon principi.

Llegir 7374 vegades Darrera modificació el Dilluns, 10 abril 2017 17:53

El temps a Balaguer

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER