EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dissabte, 06 Juliol 2019 11:40

El govern remodelarà, flexibilitzarà i modernitzarà el batxillerat Destacats

Escrit per EL MERCADAL

El proper curs 2019-2020 s’amplia l’oferta d’ensenyaments postobligatoris i es fa més flexible la manera de combinar plans d’estudis. L’objectiu és fer atractius els estudis i evitar l’abandonament escolar , i apostar per un ensenyament especialitzat en donar respostes i solucions per diferents ritmes d'aprenentatge dels alumnes que tenen necessitats educatives especials associades a una discapacitat intel·lectual lleu o moderada, malaltia mental o el TDAH.

Una de les ofertes més atractives és la que permet combinar el batxillerat amb altres ensenyaments. Es cursarà en tres anys i s’obtindran dos títols: el de batxillerat i el del cicle formatiu artístic de grau mitjà o bé el de tècnic esportiu.

Els instituts o escoles d’art on s’impartirà aquesta nova doble titulació són:

  • Institut Ferran Tallada (Barcelona)
  • Institut de Vic
  • Institut Jaume I de Salou
  • Escola d’Arts d’Olot
  • Escola d’Art Ondara (Tàrrega)
  • Escola d’Arts de Móra la Nova i Institut Julio Antonio de Móra d’Ebre

Prova pilot: el batxillerat en tres anys

El proper curs s’implantarà a la ciutat de Barcelona un nou batxillerat en tres anys, amb la finalitat de flexibilitzar-lo i fer-lo assolible a un nombre més gran d’alumnes. El currículum es podrà repartir en tres cursos per adaptar-lo als diferents ritmes d'aprenentatge dels alumnes.

És una prova pilot que s’implanta en quatre instituts públics del Consorci d’Educació de Barcelona: Institut Infanta Isabel, Institut Ferran Tallada, Institut Balmes,  i Institut Juan Manuel Zafra. 

Es redefineix l’FP dual

L’FP dual es redefineix per al curs 2019-2020 per incrementar la xifra d’alumnes que el cursen. Aquesta modalitat combina l'aprenentatge en una empresa amb la formació acadèmica. El canvi consisteix en equiparar les beques dels alumnes al sou mínim interprofessional i imposar un currículum únic. També hi haurà increment de les hores de pràctiques en les empreses per a tots els alumnes.

Nou perfil en itineraris formatius específics

El proper curs hi haurà un nou perfil professional en els itineraris formatius específics (IFE): Auxiliar en manteniment d’instal·lacions esportives. Els IFE són ensenyaments professionals per a alumnes d’entre 16 i 20 anys amb necessitats educatives especials associades a una discapacitat intel·lectual lleu o moderada.

Darrera modificació el Dissabte, 06 Juliol 2019 13:22

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER