Oficial ®
Divendres, 05 Juliol 2019 16:41

El grup municipal socialista ha registrat una pregunta sobre si l’Antorxa reuneix els requisits legals per fer d’alberg Destacats

Escrit per

El cap de l’oposició a l’Ajuntament de Lleida, Fèlix Larrosa, ha advertit que “habilitar un refugi d’emergència per a temporers és una resposta insuficient per atendre la problemàtica real, que va més enllà del marc laboral i de la campanya política bonista, endegada de fa temps”. A més, ha dit, “la mesura no garanteix una atenció digna a les persones afectades, a més de que pot suposar un augment de persones que es troben en situació de carrer, donat l’efecte crida”.

Per això, el Grup Municipal del PSC demana al nou equip de govern que “obri el debat a les institucions i entitats implicades, sobretot a la Generalitat de Catalunya, la Diputació i el Consell Comarcal del Segrià”. A més, Larrosa ha instat al nou govern a “que es posi a treballar i que, tal i com va dir el Sr. Pueyo a la intervenció de l’últim ple, cal assumir els nous rols i les responsabilitats que es deriven dels nous càrrecs”.  En aquest sentit, ha dit, “els recomanem que sempre tinguin en compte el criteri professional i el potencial dels tècnics i tècniques de la Regidoria de Drets Socials, tot i que a vegades això suposi prendre decisions poc populars”.

El Grup del PSC ha lamentat que “després de les crítiques rebudes en els darrers mesos respecte a l’atenció als temporers per part de l’oposició, ara l’única acció plantejada pel nou govern, es la creació d’un espai d’acollida precari, que tal i com l’han anomenat  recorda  més  un “camp de refugiats” que un servei d’atenció digne a persones que no disposen d’un habitatge fixe”.

“És preocupant, sobretot per les persones afectades, que la postura del nou govern sigui únicament culpar l’anterior, el que suposa posar en dubte el treball i el criteri tècnic que ha imperat en qualsevol proposta d’intervenció duta a terme fins al moment”. Davant d’aquesta situació, Fèlix Larrosa recorda que “es tracta d’una situació que no es pot abordar únicament des de la perspectiva de l’atenció social. Cal tenir en compte que les condicions laborals fixades en el conveni de referència atorguen responsabilitats i deures a empresaris i treballadors en matèria d'allotjament, els quals han de ser degudament fiscalitzats i controlats per la Inspecció de Treball”.

Finalment, Larrosa ha apuntat que “aquest és un problema que va més enllà de la ciutat de Lleida. Sovint venen a pernoctar persones que treballen en altres poblacions del nostre entorn, per tant, cal que administracions supramunicipals s’hi impliquin”.

Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre