EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dijous, 27 Juny 2019 12:08

Agents Rurals, Mossos d'Esquadra i Bombers vigilen un àrea de 25.000 hectàrees per tal de minimitzar el risc d'incendi Destacats

Escrit per ACN

Els incendis seran extingits en qüestió d'unes hores.

 El pas pels diferents accessos a la serra del Montsec estarà restringit, com a mínim, fins aquest dissabte, en funció de l'evolució de la situació d'onada de calor que ha obligat a activar el nivell 3 del Pla Alfa. D'aquesta manera, s'ha tancat una àrea de més de 25.000 hectàrees conformada pel Montsec d'Ares, el de Rúbies i l'entorn de la Baronia de Rialb, situada dins de les comarques de la Noguera, el Pallars Jussà i l'Alt Urgell. Aquesta estarà vigilada conjuntament entre els Agents Rurals, els Mossos d'Esquadra i els Bombers de la Generalitat amb l'objectiu de minimitzar el risc d'incendi, evitant-ne així la presència de persones en una zona on la vegetació pateix una mancança d'aigua i on, sumat a les altes temperatures i la baixa humitat d'aquests dies, és més fàcil que un foc es pugui estendre ràpidament.

El cap dels Agents Rurals a Lleida, Llorenç Ricou, ha explicat que amb la restricció dels accessos a la serra del Montsec, que s'allargarà com a mínim fins aquest dissabte, el que es busca és "evitar danys personals" davant d'un hipotètic incendi. En aquest sentit, ha afegit que es tracta d'una zona on la massa forestal és contínua i està freqüentada per gent. L'àrea afectada supera les 25.000 hectàrees, tenint en compte que s'ha tancat tant el Montsec d'Ares, com el de Rúbies, a més de l'entorn de la Baronia de Rialb.

Mentre duri la restricció, que s'aplica en el marc de l'activació del nivell 3 del Pla Alfa, la zona estarà vigilada conjuntament amb efectius dels Agents Rurals, Mossos d'Esquadra i Bombers de la Generalitat. A més, en cas de detectar que alguna persona hi entra sense autorització, aquesta serà sancionada, ha dit Ricou. El cap dels Agents Rurals ha justificat la posada en marxa d'aquesta mesura per la situació actual d'onada de calor, on "qualsevol petita injecció pot provocar un gran incendi".

La vegetació de l'entorn de la comarca de la Noguera pateix actualment una mancança d'aigua, element que afavoreix el risc d'incendi en un moment en què les temperatures són altes i hi ha una baixa humitat relativa, segons ha detallat Ricou. Per la seva banda, la regidora de Turisme de l'Ajuntament d'Àger, Paula Maestre, ha explicat que la restricció dels accessos al Montsec ha comportat anulacions de serveis contractats per aquest cap de setmana, tot i que afirmat que des del consistori estan d'acord i comprenen que s'hagi dut a terme aquesta mesura.

La restricció dels accessos a espais naturals també s'aplicarà aquest divendres a la serralada del Montsant i als Ports de Tortosa. Pel que fa al nivell 3 del Pla Alfa, aquest dijous està activat a 144 municipis de quinze comarques catalanes, on han quedat suspeses totes les activitats que poden generar perill d'incendi. Es tracta de les de l'Alt Urgell, l'Anoia, el Baix Ebre, la Conca de Barberà, les Garrigues, el Montsià, la Noguera, el Pallars Jussà, el Priorat, la Ribera d'Ebre, la Segarra, el Segrià, el Solsonès, la Terra Alta i l'Urgell.

Darrera modificació el Dijous, 27 Juny 2019 12:15

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER