DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
Dimarts, 02 abril 2019 19:36

Loteria de Catalunya ha destinat 265 milions d’euros a programes socials en 25 anys Destacats

Escrit per

Aquest dilluns comença la campanya publicitària de la Grossa de Sant Jordi, que presenta novetats respecte a les dues edicions anteriors 

La família creix. Loteria de Catalunya amplia el seu catàleg de productes i, aquest any, a la Grossa de Cap d’Any i la Grossa de Sant Jordi se suma la Grossa de Sant Joan. Es tracta d’un nou sorteig extraordinari que se celebrarà el proper 24 de juny i que tindrà un  premi extraordinari de 3 milions d’euros per a un bitllet quan coincideixin el número i la sèrie. També es premiaran les 5 xifres i totes les terminacions d’aquest número guanyador, així com el número anterior i posterior. A més, es faran cinc extraccions addicionals de cinc xifres amb un premi de  10.000 euros cadascun per bitllet de 6 €. Com cada número té 35 bitllets, hi haurà 175 premis especials de 10.000 euros.

 

La Grossa de Sant Joan sortirà al carrer el 28 d’abril, a 6 euros el bitllet, i amb una tirada de 16,8 milions d’euros: 14,4 milions en paper i 2,4 milions en suport digital (a través del terminal i per la compra online). Es posaran a la venda 80.000 números, amb un total de 35 bitllets per número: 30 físics i 5 virtuals.

 

Els bitllets de la Grossa de Sant Joan, com també la de Sant Jordi, es poden comprar per internet, a través de www.loteriadecatalunya.cat;  als més de 2.200 punts de venda habituals, principalment estancs, llibreries, quioscos i bars, que disposen d’un terminal que imprimeix al moment el bitllet amb el número escollit; i a qualsevol de les botigues de les principals cadenes de supermercats de Catalunya com Bonpreu, Carrefour, Caprabo, Condis, Sorli entre d’altres.

 

La Grossa de Sant Jordi: un premi extraordinari de 2 milions d’euros

 

Per la seva banda, la Grossa de Sant Jordi, que aquest any arriba a la seva tercera edició amb un canvi en la dinàmica i l’estructura dels premis: hi haurà un bitllet que obtindrà un gran premi quan les cinc xifres i la sèrie coincideixin i que serà de 2 milions d’euros. També es premiaran les 5 xifres i totes les terminacions d’aquest número guanyador, així com el número anterior i posterior. A més, hi haurà un segon reintegrament. El sorteig se celebrà el proper 27 d’abril.

 

La Grossa de Sant Jordi té una tirada de 14 milions d’euros, 12 milions en paper i 2 milions en suport virtual (a través del terminal i per la compra online). En total, s’han posat a la venda 80.000 números, amb un total de 35 bitllets per número: 30 físics i 5 virtuals a 5 euros el bitllet.

 

La campanya publicitària d’aquest any, que s’estrena aquest mateix dilluns, s’allunya del romanticisme i la passió que plantejaven les dues primeres edicions i que situaven el relat en el marc de la tradició del llibre i la rosa.

 

El fil argumental d’enguany posa el focus en la importància de guanyar la Grossa, aquesta vegada més que mai, i contraposa la il·lusió que pot fer encertar el número d’un sorteig ordinari –com havia estat fins ara- davant el fet excepcional que siguis el guanyador del premi extraordinari de 2 milions d’euros. Així, els mateixos personatges que celebren un premi ordinari amb una certa alegria es transformen en unes celebritats plenes de glamur i un punt histriòniques quan s’adonen que els ha tocat la Grossa de Sant Jordi. L’anunci es pot veure a la pàgina web de Loteria de Catalunya i  you tube.

 

Una loteria solidària

Des de l’any 1992, Loteria de Catalunya ha destinat íntegrament els seus beneficis a programes socials a través del departament competent en benestar social. En total, han sigut 265 milions d’euros.

 

Alguns dels últims projectes als quals s’han destinat aquests beneficis han estat:

 

·         Millora de les instal.lacions i equipaments de centres residencials i diürns per a persones amb discapacitat i gent gran: 3,24 M€

 

·         Millora de les instal.lacions i equipaments de centres residencials i diürns d’atenció a gent gran, a persones amb discapacitat i a infants i adolescents en situació de risc social: 4,12 M€

 

·         Ajuts a famílies en situació de vulnerabilitat energètica i que no poden assumir les despeses que comporten els subministraments bàsics d’aigua, electricitat i gas: 5,12 M€

 

·         Serveis d’acolliment temporal per a dones amb els seus fills i filles que es troben en situació de violència masclista, que han hagut d’abandonar el domicili familiar i que no disposen de recursos personals i/o econòmics per fer front a aquesta situació: 3,11 M€

 

·         Subministrament d’equipament i posada en funcionament de nous centres residencials i diürns per a gent gran i per a infants i adolescents: 2,94 M€

 

·         Increment del servei d’atenció domiciliaria per a persones amb dependència: 1,50 M€

 

·         Ajuts a famílies en situació de vulnerabilitat per cobrir les seves necessitats bàsiques, especialment les que tenen fils a càrrec: 3,00 M€

 

·         Beques d’educació en el lleure per a infants i adolescents en situació de vulnerabilitat: 1,15 M€

 

Darrera modificació el Dimarts, 02 abril 2019 19:41
Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER