DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
Divendres, 01 Febrer 2019 19:52

El Palau de Vidre de Lleida: un lloc idòni per les persones emprenedores Destacats

Escrit per

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, acompanyat del el president del Col·legi d’Arquitectes, Victor Pérez Pallarés, ha anunciat avui l’inici del debat ciutadà per definir el futur del Palau de Vidre dels Camps Elisis, una iniciativa que s’emmarca dins la segona edició del programa Espais Singulars que porta a terme la Fundació del Paisatge i que constarà de diversos tallers de participació ciutadana i d’un concurs d’idees. A Lleida li fa falta un edifici dedicat exclusivament a l'emprenedoria i desenvolupament del talent de les persones, i animarem durant el transcurs d'aquest concurs d'idees a que la ciutadania es sumi a l'aposta que fem des del Mercadal.

 

El paer en cap ha definit el Palau de Vidre com “un gran equipament per a Lleida” que ha acollit inauguracions, congressos, convencions, conferències d’alt nivell durant molts anys. “Ara, però, ha arribat el moment de parlar obertament sobre el seu futur i de construir un nou relat per a aquest edifici i, també, per al seu entorn”. “Volem escoltar què volen que fem amb aquest espai els lleidatans i lleidatanes”, ha conclòs Larrosa.

Per la seva banda, el president de la Demarcació de Lleida del Col·legi d’Arquitectes (COAC), Victor Pérez-Pallarès, ha destacat els valors arquitectònics del Palau de Vidre, construït l’any 1965, obra de l’enginyer Josep Maria Cots Massana. Ha explicat que és un edifici singular amb un volum molt contundent emmarcat en el corrent brutalista que es fa molt evident en les façanes principal i posterior, on es veu l’estructura potent de formigó vist i elements geomètrics i simètrics. Així mateix, Pérez-Pallarès ha agraït la confiança dipositada en el COAC per part de la Fundació del Paisatge i de la Paeria en aquesta segona edició del programa Espais Singulars.

La iniciativa, que forma part del programa Espais Singulars que porta a terme la Fundació del Paisatge de Lleida, pretén aconseguir espais públics vius i útils adequats a les necessitats de la ciutadania. La primera fase del programa consistirà en un procés participatiu per escoltar la ciutadania, les associacions, les entitats, les empreses i els comerços de la ciutat. En la segona fase del programa Espais Singulars, prevista pel mes de març, es portarà a terme la convocatòria del concurs públic d’idees d’arquitectura per intervenir en l’àmbit del Palau de Vidre, adreçat a professionals-arquitectes. Finalment, a la tercera fase del programa, prevista per la primavera d’enguany, es farà una exposició pública dels projectes presentats i s’anunciarà la proposta guanyadora i les finalistes. El concurs no preveu que el guanyador del concurs sigui el que després faci el projecte d’execució, sinó que serà un concurs d’idees on hi haurà tres premiats, el guanyador i els finalistes. En base a les idees sorgides dels tallers, que formaran part de les bases del concurs d’idees, i de les idees guanyadores, l’Ajuntament de Lleida tirarà endavant un projecte sobre el Palau de Vidre.

 

Darrera modificació el Divendres, 01 Febrer 2019 20:02

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER