Oficial ®
Dissabte, 12 Gener 2019 20:40

"Més bon tracte" per tothom Destacats

Escrit per

“Més bon tracte”  és un lema en positiu de respecte i bon tracte envers les persones, independentment del seu cos, gènere o expressió de gènere.La campanya "Més bon tracte", impulsada per La Paeria de Lleida, per prevenir casos de discriminació cap a col·lectius vulnerables o que estan en risc d'exclusió socialn està donant molt bons resultats i estan en el punt de mira d’altres municipis.Els col·lectius LGTBIQ+, les dones, els "sense sostre", les persones que presenten algun tipus de discapacitat o problema de qualsevol índole tenen drets específics pel que fa a la seguretat pública, la seva plena integració i acceptació social (com qualsevol altra persona), si tenim en compte els drets humans de l'ONU.Les institucions estan posant en marxa noves campanyes de sensibilització i de discriminació positiva a col·lectius vulnerables. Però a Balaguer encara no hem vist encara cap gest al respecte, i això demostra una manca considerable d'ambició.Siguem realistes: aquestes accions publicitàries i de prevenció per a la diversitat no són accions exclusives pels qui viuen a Lleida. Les polítiques socials d'aquest tipus són igual de necessàries a totes les ciutats i municipis i qualsevol candidat a l’alcaldia de la ciutat de Balaguer ho hauria de tenir present.I quan dic que tots els municipis han de fer el mateix parlo de Balaguer, d'Áger, Algerri, Bellcaire d'Urgell, Busènit, Montgai, Vallfogona de Balaguer, Térmens, Gerb, Les Avellanes, Castelló de Farfanya, Cubells i una llarga llista de municipis que conformen el territori català.

 

Hem de prendre exemple dels grans, no dels petits. I un bon exemple és Lleida. A les ciutats com Balaguer els hi cal un conjunt d'accions o iniciatives que impulsin el desenvolupament de ciutat i la democràcia participativa a través de la integració entre la ciutadania i l'ajuntament. Aquests mecanismes permeten que la població tingui accés a les decisions que afecten la ciutadania i a la ciutat, permetent conèixer les preocupacions, necessitats i valors reals per a prendre decisions.Habitualment els polítics de capitals de comarca del Prepirineu i Pirineu, ens fan creure erròniament (o intencionadament), que no es pot competir amb Lleida en cobertura de serveis socials i d'igualtat d'oportunitats. Això penso que no és cert!Primer que tot hem de treure'ns els complexos que som de poble o de “ciutat petita”. Cap alcalde ha fet res per solucionar aquesta manca d'ambició que domina el consistori i que és l'arrel del problema que té actualment Balaguer.

Insisteixo: no som un poble. Som una gran ciutat que a més de ser capital de la comarca més gran en extensió de Catalunya. Tenim la plaça del Mercadal que és la plaça porxada més gran de Catalunya i bé d'interès local, com també disposem del millor mercat de Catalunya, d'un casal d'entitats magnífic, una fira de qualitat, el millor teatre de la província, el meravellós Riu Segre i el Sant Crist.I si no volem desaparèixer com a ciutat i perdre el pes i vitalitat que va prendre la ciutat comptal als anys 90, els polítics hauran de moure fitxa i alhora ser molt més exigents amb altres institucions, que com tots nosaltres sabem que reparteixen nombroses subvencions a municipis que ho sol·liciten.

En definitiva: junts hem d'acabar classisme i exclusió social de certes minories a la ciutat i per això caldrà mesures com les que he citat.

Darrera modificació el Diumenge, 13 Gener 2019 20:20
Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre