Oficial ®
Dilluns, 26 Novembre 2018 20:42

Els metges de Lleida demanen una pujada del salari per poder atendre adequadament a la població Destacats

Escrit per

Si tot segueix pel bon camí, la ciutadania podrà ser atesa millor, amb un mínim de 12 minuts per consulta. 

L´Atenció primària de Lleida ha tingut el seu primer dia de vaga dels cinc que estan prevists. No s´han detectat incidències destacables als centres d´atenció primària de l´Àmbit i hi ha hagut tranquil·litat entre la ciutadania en general, ja que ha estat informada durant tota la jornada, i a més bona part d´aquesta ja estava assabentada de la situació.

Mentrestant les negociacions segueixen obertes, hi ha una voluntat negociadora entre ambdues parts molt positiva, i ens consten que són a la seu de Treball .

És cert que hi ha una sobrecàrrega de treball i que els metges reclamen unes reformes  en les que ja hi ha molts punts que s han acordat.

Per tal de fer front a la sobrecàrrega l´ICS proposa reduir el número de població de la que té ara el professional de la medicina de família, passant a una mitjana d ´uns 1300 usuaris assignats, i que les visites presencials passin a ser de 12 minuts de mitjana i les telefòniques i les visites virtuals passin a ser de 6 minuts.

Ara bé, no es pot limitar el número de visites ja que no seria un model adequat que coartaria l´accessibilitat a la ciutadania i limitaria la gestió dels professionals. Aquest punt de limitació estricta del número de visites tampoc és recolzat per societats científiques com la CAMFIC o la FOCAP.

 

Amb aquesta redistribució d´usuaris  (a 1300 aproximadament  per metge de família) es calcula que són necessaris uns 200 professionals més per atendre adequadament a la població. Es compta amb la partida pressupostària per contractar-los, però també és ben sabut que la bossa de professionals disponible és pràcticament inexistent.

Per aquest fet, i mentre no es trobin nous professionals,  l’ICS proposa que, de forma voluntària, els professionals assumeixin un percentatge del contingent que hauria de cobrir el nou professional amb el corresponent augment de salari.

Darrera modificació el Dilluns, 26 Novembre 2018 20:54
Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre