Oficial ®
Dimecres, 21 Novembre 2018 20:29

La Fira de l’Oli de Juncosa espera vendre 8.000 litres d’oli aquest cap de setmana Destacats

Escrit per

La Fira de l’Oli de Juncosa espera vendre 8.000 litres d’oli aquest cap de setmana

La Diputació de Lleida ha acollit avui la presentació de l’11a edició de la Fira de l’Oli i Productes d'Elaboració Artesana de Juncosa de les Garrigues, que se celebrarà aquest cap de setmana i que espera vendre uns 8.000 litres d’aquest producte.

L’acte ha comptat amb la participació del vicepresident cinquè de la Diputació de Lleida, Enric Mir; de Lluís Dalmau, alcalde de Juncosa de les Garrigues; i d’Albert Guiu, president de la Cooperativa del municipi. En la seva intervenció, Enric Mir ha volgut destacar l’altíssima qualitat de l’oli de Juncosa, que l’any passat va ser distingit “a nivell internacional” amb la medalla d’or al París Gourmet i amb la de bronze al China Oil Competition, motiu pel qual ha felicitat la cooperativa, tot recordant que “l’any vinent celebra el seu centenari”.

La fira oferirà un cap de setmana –dissabte tot el dia i diumenge al matí– amb venda d'oli d'oliva verge extra a la Cooperativa i parades a la plaça de productes d'elaboració artesana, sense oblidar activitats paral·leles, com ara una caminada a l’ermita de Sant Joan, un esmorzar de pa amb oli i xocolata, visites guiades al molí en funcionament, un taller de pol·linització per a nens i un dinar a la Sala del Ball organitzat per l'Oli Les Cabanes Futbol Sala Juncosa. A més, cal destacar també la xarrada ‘L'Oli de Juncosa a la gastronomia’, a càrrec de la xef Montse Freixa, del Restaurant El Castell de la Floresta, un acte que tindrà lloc dissabte a la tarda a la Casa de la Cultura.

Des de la cooperativa, Albert Guiu ha destacat que esperen vendre uns 8.000 litres d’oli de la collita d’enguany, que és de molt bona qualitat i que ha quantificat en 3 milions de quilos d’oliva que es transformaran en “uns 550.000 o 600.000 litres d’oli”. Per la seva part, Lluís Dalmau ha expressat el suport total de l’Ajuntament a la fira i ha anunciat que des del consistori es posarà en marxa en breu una campanya per incentivar l’arrelament dels joves a la població, com un pas més dins l’aposta pel futur del municipi i de la seva activitat.

Podeu trobar més informació i consultar el programa de la Fira de l’Oli de Juncosa a: www.olilescabanes.com.

Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre