Oficial ®
Dimecres, 21 Novembre 2018 20:26

La Diputació de Lleida participa en la reunió de la Xarxa de Governs Transparents de Catalunya Destacats

Escrit per

La trobada –que ha comptat amb la participació de la vicepresidenta primera de l’ens provincial, Rosa Pujol - ha servit per fer un balanç de les accions que han dut a terme els diferents grups de treball

La Xarxa de Governs Transparents de Catalunya ha celebrat aquest dimarts la reunió plenària en la que ha participat la vicepresidenta primera de la Diputació de Lleida, Rosa Pujol, i que ha estat presidida pel conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Ernest Maragall.

Durant la reunió s’han posat sobre la taula els treballs que els Grups de Treball en Xarxa  han anat desenvolupant en qüestions com les TIC, els documents normalitzats, la publicitat activa, el bon govern, la formació dirigida als ens locals, o la participació ciutadana (que impulsa les noves maneres de relacionar-se que té l'administració amb la ciutadania), amb l’objectiu de l’impuls i l’aplicació de la Llei de Transparència al món local.

Des del seu inici la Xarxa ha obtingut  resultats molt satisfactoris com ara l’extensió dels portals de transparència local o la redacció i revisió de nombrosos documents d’utilitat per als ens locals. En aquest sentit, la Diputació de Lleida disposa de l’Oficina Tècnica de Transparència i LOPD que té com a funció essencial l’assessorament i suport en temes de transparència, tant jurídic com tècnic, i proporciona, juntament amb el consorci AOC, les altres diputacions catalanes, i entitats municipalistes, un portal web per a que cada ens local faciliti al ciutadà tota la informació en matèria de transparència. 

La Xarxa de Governs Transparents de Catalunya és un marc de col·laboració estable creat l’any 2015 per tal de facilitar el compliment de la Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, als més de 2.200 ens que componen l’Administració local de Catalunya  que pretén facilitar les formes de cooperació necessàries entre les diferents institucions obligades per llei.

La Xarxa va ser creada pel Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública; l’Escola d’Administració Pública de Catalunya; el Consorci d’Administració Oberta de Catalunya; les quatre diputacions; l’Associació Catalana de Municipis i Comarques, la Federació de Municipis de Catalunya, i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que s’hi va adherir posteriorment. Amb la creació del Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, la Secretaria de Transparència i Govern Obert va assumir les tasques d’impuls de les polítiques de transparència i govern obert de la Xarxa.

Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre