Oficial ®
Dimecres, 14 Novembre 2018 20:09

Maials comptarà amb la presidenta Perelló i el president Castells a la 21a Fira de l’Oli Verd

Escrit per

La Cooperativa Foment Maialenc preveu la venda de 15.000 litres d’oli verd aquest cap de setmana de fira i l’Ajuntament estima que hi passaran 12.000 visitants

 

La presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, serà l’encarregada d’inaugurar aquest dissabte, dia 17 de novembre, la 21a edició de la Fira de l’Oli Verd de Maials, que avui els seus organitzadors -l’Ajuntament de Maials i la Cooperativa Foment Maialenc-, han presentat a la sala de premsa de la Diputació. Acompanyants pel vicepresident tercer, Jordi Latorre, hi han assistit l’alcalde David Masot i el vicepresident de la cooperativa, Francesc Teixidó.

La fira es planteja amb optimisme si el temps acompanya. Els consumidors cada cop aprecien més l’oli verd, pel seu “gust afruitat i el color atractiu”, com explica Teixidó. L’any passat, una vegada fet el recompte final, es va comptabilitzar la venda de 16.000 litres i aquest any, tot i que inicialment es calcula vendre 15.000 litres, no es descarta que la xifra també sigui superior.

Per l’alcalde David Massot “és el primer oli que es cull i per la gent és un dels més apreciats. Fa 21 anys va néixer (la fira) amb el propòsit de vendre l’oli i també de ‘vendre’ el poble, de donar-lo a conèixer i aquest cap de setmana és una oportunitat per a reconèixer-lo”.

De fet, els organitzadors estimem que seran prop de 12.000 les persones que passaran per aquest municipi del Segrià. El programa inclou les visites al molí, un centenar de parades i diverses activitats lúdiques paral·leles. També s’hi ha reforçat la presència de maquinària agrícola.

Per aquesta collita, la Cooperativa Foment Mailenc preveu 1.300.0000 quilos, segons ha explicat el seu vicepresident, que ha insistit “en la importància del reg de suport” per donar viabilitat al cultiu.

La Diputació de Lleida dona suport a la Fira de l’Oli Verd de Maials perquè, a més de la potencialitat del fet firal, el vicepresident Jordi Latorre ha remarcat la singularitat que ”l’oli és un factor estratègic, és tradició i és una font de prosperitat” per les comarques de Lleida.

La clausura de la 21 Fira de l’Oli Verd de Maials anirà a càrrec del president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells.

Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre