EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dissabte, 31 Desembre 2016 13:41

Puigdemont anuncia un 2017 ple d'alegries pels catalans

Escrit per
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat el passat vespre en el tradicional missatge de Cap d’Any que “el 2017 serà un any clau per al futur de Catalunya”, perquè “els catalans decidirem lliurement el nostre futur en un referèndum legal i vinculant” que “el Govern i el Parlament hauran d’aplicar sense dilacions ni excuses”. “Serà legal”, ha explicat, perquè “es convocarà d’acord amb el mandat de les lleis”, i, “serà vinculant”, perquè “el resultat que decideixin els ciutadans de Catalunya s’aplicarà”.
 
En el discurs que ha pronunciat des del Saló Verge de Montserrat del Palau de la Generalitat, Carles Puigdemont ha explicat que l’objectiu de la legislatura de “portar el país de la post-autonomia a la pre-independència” és “un mandat que sorgeix de les eleccions del 27 de setembre del 2015”.  Ha subratllat que el Govern l’està “complint fidelment”, perquè “s’espera que un govern compleixi el seu compromís i busqui la manera més encertada de poder-ho fer”.
 
 
Diàleg i mà estesa
En un altre moment de la seva al·locució, el cap de l’Executiu ha posat en relleu la capacitat del Govern per “fer del diàleg el seu instrument per treballar des del primer dia, tant amb l’oposició al Parlament com amb el govern de l’Estat”. 
 
Per demostrar que l’Executiu “ha sabut teixir consensos amplis a Catalunya al voltant del referèndum”, ha posat com a exemple la reunió que es va celebrar la setmana passada al Parlament amb agents polítics, econòmics, socials i institucionals per analitzar la situació política i social que ha de permetre convocar-lo, i s’ha lamentat de la manca de diàleg per part de l’Estat.
 
En aquest sentit, ha recordat l’oferta que ell mateix va exposar durant el debat de la qüestió de confiança i que després va reiterar en la seva conferència a Madrid, i s’ha queixat que, tot i així, “encara no hem rebut resposta a la mà estesa per pactar-lo des del Govern espanyol”.
 
Malgrat això, ha insistit que el Govern de la Generalitat “continuarà tenint la mà estesa sempre, però des del compromís i la fidelitat als nostres principis”.
 
 
Les persones, el centre de l’acció de Govern
En aquest context, ha assegurat que l’Executiu que presideix treballa amb una “voluntat decidida d’eficàcia, amb compromís i sensibilitat social” i amb l’objectiu de “millorar les condicions de vida tots els catalans sense excepció”. “Perquè les persones, pensin el que pensin, siguin d’on siguin, són el centre de la nostra acció de govern”, ha afegit.
 
En el seu missatge als ciutadans, el president s’ha mostrat partidari d’un país “a l’avantguarda dels canvis”,però ha avisat que caldrà que es converteixin també en “motiu d’equitat i d’inclusió social”. I, en aquest sentit, ha apel·lat tant les institucions catalanes com les europees a “afrontar decididament les polítiques que permetin garantir el benestar de tots el ciutadans” per tal que “ningú no quedi enrere”. 
 
El president ha aprofitat per posar en relleu el creixement econòmic i la creació d’ocupació que Catalunya ha experimentat durant el 2016 i s’ha mostrat confiat que les previsions de cara a l’any vinent van encaminades a “recuperar els nivells d’abans de la crisi i recórrer el camí del progrés econòmic i social”.  I, en aquest mateix sentit, ha situat el potencial en el camp de la “revolució tecnològica” que s’està traslladant a tots els àmbits de la vida i que ha de servir perquè la indústria, les pimes, els emprenedors i els autònoms, se’n puguin beneficiar.
 
 
Valentia i coratge   
Després de fer notar els aspectes positius que comporten la globalització, com ara el creixement econòmic, el coneixement i els avenços científics, el president ha reconegut que a nivell mundial també hi ha “dèficits importants” en relació amb la pau, la seguretat i els drets humans. “L’ascens dels populismes, la persecució de llibertats fonamentals en democràcia, com la llibertat d’expressió, la persistència dels conflictes armats i les crisis humanitàries que se’n deriven, continuen essent assignatures pendents que la humanitat ha d’afrontar”, ha dit. Per això, ha fet una crida a “la valentia i el coratge” per encarar-los “sense caure en la recepta fàcil de la demagògia”.
 
Finalment, el president ha tancat la seva intervenció, fent referència al reconeixement de Catalunya com a nació en el marc d’una Europa que ha assegurat “volem més unida, més segura i més democràtica”.
 
Ajudes econòmiques a diaris digitals com 'El Mercadal', un repte important per la Generalitat de Catalunya
Durant aquest any 2016 els propietaris d'aquest diari digital han obert diàleg amb institucions per tal de fer possible un projecte d'inclusió laboral de persones amb algun tipus de discapacitat. Esperem doncs que l'economia i la voluntat dels polítics sigui ferma cap a conseguir que el sector de la comunicació tingui un referent de comunicació optimista de caire social, feta per persones amb risc d'exclusió social (concretament les persones amb trastorn mental).  La proposta compta desde bon inici amb el suport d'entitats com Aspid i Salut Mental de Ponent.
 
 
Darrera modificació el Dissabte, 31 Desembre 2016 14:05
Josep Maria Castells

Tinc 30 anys. Lleidatà d'arrels balaguerines. Sóc persona de solucions, urbanita, entusiasta i amb ambició. La meva passió és el periodisme, la sociologia, la filosofia i les ciències polítiques. Sóc emprenedor i activista sociocultural. M'interessaria poder participar en esdeveniments i mitjans de comunicació.

M'agrada la informàtica, el màrqueting, la política, el personal branding, les relacions públiques i les empreses. Els meus hobbies són tenir cura meves amistats, la ràdio, els restaurants, les tecnologies i la moda.

✅Tinc aspiracions en la meva vida i els meus valors o aptituds principals en el treball són la persistència després de l'objectiu, la capacitat d'automotivar, l'empatia, el treball en equip, entusiasme, creativitat i el #optimisme

✅El meu lema a la vida és OPTIMISME. Sí, sóc optimista. No sembla útil ser qualsevol altra cosa.
Tinc una actitud positiva davant la vida que m'omple de valor al meu i als altres.

✅Compto amb el títol de "Digital Màrqueting i Community Manager". Em considero una persona creativa, sincera, sana, esportista, persistent, ambiciosa, empàtica, perfeccionista i filantròpica.

✅He participat en "Espejo Público" d'Antena3, a Onda Cero a "Nits de ràdio", a la taula rodona de «Els mitjans locals en l'era global» l'any 2016 a Lleida. Finalista VII edició de Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
M'agradaria poder treballar en empreses audiovisuals i de periodisme com ara CCMA, Onda Cero, Grup Godó, CADENA SER, Grup Flaix, RTVE, Atresmedia, Mediaset, Grup Prisa i altres companyies d'humor, com El Terrat i Minoria Absoluta.

✅Em sento molt identificat amb multinacionals com Mediamarkt, Google, Facebook, Samsung, IBM, Amazon i Microsoft.

He estat vinculat en política però m'he adonat que el millor és la diversitat. És a dir: sé recollir la part bona de cada ideologia. He col·laborat amb entitats locals i ONG.

✅Las persones que més admiro són Bill Gates, Andreu Buenafuente, Pedro Sánchez, Sandra Golpe, Matías Prats, Marta Flich, Susanna Griso, Xavi Gabriel, Andreu Buenafuente, Sergi Domene, Marta López, Leo Garriga, Elon Musk i José Luis Cordeiro.
He publicat més de 500 articles en premsa de paper. Tinc 4 recomanacions professionals.


No ho dubti i contacti amb mi via MD o @oficialcastells des de Facebook, Twitter i Instagram. Acredito 4 recomanacions de professionals al meu perfil.
?WhatsApp de treball ➡️ 657.675.525
Estic actiu a Facebook, Twitter, Instagram i WhatsApp.

M' ajudes a fer realitat els meus somnis
Segueix-me @oficialcastells o contacta amb mi ara mateix!

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER