Oficial ®
Dimarts, 06 Desembre 2016 14:42

Homenatge dels veterinaris a Mateu Torrent pels seus 70 anys com a col•legiat

Escrit per

El Col·legi de Veterinaris de Lleida va retre un emotiu homenatge a Mateu Torrent i Molleví amb motiu dels setanta anys com a col·legiat.

El reconeixement va tenir lloc aquest cap de setmana a la seu del Col·legi, la presidenta del qual, Carmen López, va lliurar a Torrent una placa en commemoració d’aquesta fita en presència de la seva família, membres de la junta del COVLL i amics. L’homenatjat, Doctor en Veterinària, va agrair emocionat un detall que premia la seva intensa activitat professional durant tota una vida.

Mateu Torrent, que va néixer a Peramola fa 95 anys i resideix a Lleida, es va col·legiar l’1 de desembre de 1946 i va exercir, entre d’altres, les tasques de Veterinari titular a Organyà, Centelles i, en especial, a Puigverd de Lleida, des de 1948 fins al 1986.

Llicenciat a la Facultat de Saragossa, Torrent va començar la seva tasca com a veterinari l’any 1947. Diplomat de Sanitat a Barcelona el 1952, va ser també cap de la Secció Tècnica, del 1955 al 1967, de la Junta del Col·legi de Veterinaris de la província. A més, va exercir com a professor de Zootècnia a l’Escola Superior d’Agrònoms de Lleida (1975-1986).

Ha estat distingit amb l’Ordre Civil del Mèrit Agrícola del Ministeri d’Agricultura (1960), amb l’Encomienda de l’Ordre Civil del Ministeri de Sanitat (1965), amb el Primer Premi Nacional de Premsa Agrícola del Ministeri d’Agricultura (1968) i amb la Medalla del Treball Francesc Macià (2000).

A més, és Diplomat en Gestió d’Empreses Agràries (1965) i Acadèmic Numerari de l’Acadèmia de Doctors de la Universitat de Barcelona (1973) i de l’Acadèmia de Ciències Veterinàries de Catalunya, amb càrrec de vicepresident (1998), i ha estat autor i coautor de diferents llibres i ponent en diferents congressos.

Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre