Oficial ®
Dimarts, 25 Octubre 2016 14:04

Smartvila:una eina més pels catalans

Escrit per

L’Ajuntament de Balaguer, a la comarca de La Noguera, ha anunciat aquest matí en el transcurs d’una roda de premsa la implantació al seu municipi d’smartvila, una innovadora aplicació per a dispositius mòbils i web.

Balaguer (amb una població aproximada de 16.500 habitants) esdevé d’aquesta manera la primera capital de comarca i el setè municipi català en oferir smartvila als seus ciutadans de manera totalment gratuïta.

La resta de consistoris que ja confien en smartvila són: Castellserà, Bellpuig, Vilanova de Meià, Nalec, Sant Joan les Fonts i Riudaura i properament s’hi sumaran poblacions de les Garrigues i el Segrià.

En paraules de Jordi Ignasi Vidal, Alcalde de Balaguer: “smartvila és una eina que ens permet dotar de modernitat la nostra agenda i apropar als ciutadans la informació cultural de la ciutat de manera ràpida i intuïtiva”. Vidal també ha volgut remarcar que “amb aquesta aplicació els balaguerins podran fer-se l’agenda a mida, ja que l’eina incorpora un sistema de filtrat per categories”.

Arnau Torrente, cap de l’equip de Comunicació d’smartvila, ha volgut destacat que “la potència d’smartvila recau en el fet que s’hi vagin sumant municipis. D’aquesta manera, l’usuari final tindrà la màxima informació concentrada en un sol punt”. Torrente ha volgut anotar que “smartvila arriba avui a Balaguer amb els mòduls agenda, avisos i serveis públics però en un futur molt proper podria incorporar, si així es decideix, els nous mòduls incidències i comerços”.

Sobre smartvila

smartvila és una eina creada amb la voluntat de que centralitzar tota la informació i la comunicació dels consistoris amb els seus ciutadans a través d’una innovadora aplicació d’ús intuïtiu i senzill que permet filtrar el contingut en funció de les preferències de l’usuari.

Més enllà d’un disseny fresc i d’uns mòduls ben estructurats, el que fa diferent smartvila a tot el conjunt d’aplicacions existents és la voluntat de formar una xarxa social de municipis per a que l’usuari tingui l’opció de rebre informació de tot allò que succeeix tant a la seva localitat com al seu entorn.

La creació d’smartvila sorgeix amb l’objectiu d’unificar tota la informació del territori en una únic punt d’accés que permeti l’usuari no haver d’instal·lar-se una aplicació per cada municipi del que estigui interessat.

smartvila és una eina oberta que surt al mercat amb quatre mòduls inicials i amb una clara voluntat de creixement que ajudi a fomentar la millora de la comunicació entre la ciutadania i l’administració.

L’aplicació mòbil smartvila s’ofereix als usuaris a través de les plataformes de distribució App Store i Google Play.

Amb smartvila, a més, l’usuari pot difondre la informació que trobi d’interès als seus perfils de xarxes socials o aplicacions de missatgeria mòbil.

Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre