EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dijous, 20 Octubre 2016 11:01

El Govern investigarà els delictes telemàtics a particulars,empreses i institucions amb el CESICAT

Escrit per
El Projecte de llei per a la creació de l’Agència de Ciberseguretat, aprovat  pel Govern el 26 de juliol, ha iniciat avui el seu debat i tràmit parlamentàri després que la consellera de la Presidència, Neus Munté, l’hagi presentat a la Cambra.
 
Munté ha destacat “la necessitat d’aquesta llei en un món cada dia més connectat i més digital”, en el qual “la confiança i la seguretat esdevenen factors clau que cal atendre”. “Els grans beneficis que la transformació digital aporta a la nostra societat impliquen noves i diverses amenaces que posen en perill la seguretat de sistemes d’informació i les seves dades i, en aquest sentit cal una proposta que hi doni resposta” ha explicat Munté.
 
En els darrers temps, Catalunya s’ha vist afectada per determinats ciberatacs. Segons dades aportades per la consellera, “l’any 2015 la Generalitat de Catalunya va rebre prop de 216 milions d’atacs informàtics i es van registrar més d’11.700 incidents de ciberseguretat, afectant llocs de treball i sistemes d’informació de la institució, si be sense afectar al seu funcionament normal ni malmeten les seves dades”.
 
El Govern de Catalunya, sensible a aquesta realitat, ha endegat diverses actuacions per tal de dotar-se dels instruments i els mecanismes que puguin donar resposta a aquest repte. Munté s’ha referit a la tasca del Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT), creat l’any 2010 i que el 2012 va centralitzar la funció de ciberseguretat a Catalunya, assumint l’encàrrec de garantir la ciberseguretat de la Generalitat de Catalunya. Però tal com ha explicat la Consellera, “aquesta Fundació, per la seva forma jurídica, no pot exercir les funcions ni prestar el servei públic de ciberseguretat que ara resulta necessari per afrontar els reptes presents i futurs. I és precisament aquesta la motivació principal del Govern en impulsar aquesta mesura legislativa”. Segons Munté “ara cal establir un servei públic de ciberseguretat que permeti garantir la protecció adient per als seus ciutadans”.
 
La proposta del Govern destaca un servei públic que desenvolupi  funcions com:
 
- Planificar, gestionar, coordinar i supervisar la ciberseguretat a Catalunya, establint la capacitat preventiva i reactiva necessària per a pal•liar els efectes dels incidents.
- Exercir totes les funcions d’equip de resposta a emergències (CERT) competent a Catalunya previstes a la legislació vigent.
- Actuar com a suport, en matèria de ciberseguretat, de qualssevol autoritats competents per a l’exercici de les seves funcions públiques
- Investigar i analitzar els ciberincidents i ciberatacs en els quals intervingui per raó de la seva competència.
- Col•laborar amb entitats públiques i privades per tal de fomentar la millora dels nivells de ciberseguretat a les infraestructures i les aplicacions, entre d’altres
- Millorar el nivell de ciberseguretat de la ciutadania de Catalunya, organitzant les activitats de difusió, formació i conscienciació adients.
 
Així doncs, la creació d’una entitat de dret públic, amb personalitat jurídica pròpia, a la qual se li atorguen les funcions adequades, garantirà que el Govern disposi de les eines necessàries per afrontar els riscos i amenaces que planteja actualment la plena integració de la societat digital a Catalunya, i adaptar-nos a les directrius europees. Segons Munté, “l’Agència de Ciberseguretat millorarà la ciberseguretat a Catalunya i vetllarà per la protecció de les persones, empreses, entitats i institucions públiques”.
 
Finalment, però no menys important, aquesta iniciativa legislativa permetrà donar compliment al mandat del Parlament rebut a la Moció 75/X, de 13 de febrer de 2014 i a la Resolució 535/X de 19 de febrer de 2014 per tal d’ajustar la forma jurídica de l’organisme encarregat de la ciberseguretat a Catalunya a les funcions que aquest ha de desenvolupar.
Darrera modificació el Dijous, 20 Octubre 2016 11:09
Josep Maria Castells

Tinc 30 anys. Lleidatà d'arrels balaguerines. Sóc persona de solucions, urbanita, entusiasta i amb ambició. La meva passió és el periodisme, la sociologia, la filosofia i les ciències polítiques. Sóc emprenedor i activista sociocultural. M'interessaria poder participar en esdeveniments i mitjans de comunicació.

M'agrada la informàtica, el màrqueting, la política, el personal branding, les relacions públiques i les empreses. Els meus hobbies són tenir cura meves amistats, la ràdio, els restaurants, les tecnologies i la moda.

✅Tinc aspiracions en la meva vida i els meus valors o aptituds principals en el treball són la persistència després de l'objectiu, la capacitat d'automotivar, l'empatia, el treball en equip, entusiasme, creativitat i el #optimisme

✅El meu lema a la vida és OPTIMISME. Sí, sóc optimista. No sembla útil ser qualsevol altra cosa.
Tinc una actitud positiva davant la vida que m'omple de valor al meu i als altres.

✅Compto amb el títol de "Digital Màrqueting i Community Manager". Em considero una persona creativa, sincera, sana, esportista, persistent, ambiciosa, empàtica, perfeccionista i filantròpica.

✅He participat en "Espejo Público" d'Antena3, a Onda Cero a "Nits de ràdio", a la taula rodona de «Els mitjans locals en l'era global» l'any 2016 a Lleida. Finalista VII edició de Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
M'agradaria poder treballar en empreses audiovisuals i de periodisme com ara CCMA, Onda Cero, Grup Godó, CADENA SER, Grup Flaix, RTVE, Atresmedia, Mediaset, Grup Prisa i altres companyies d'humor, com El Terrat i Minoria Absoluta.

✅Em sento molt identificat amb multinacionals com Mediamarkt, Google, Facebook, Samsung, IBM, Amazon i Microsoft.

He estat vinculat en política però m'he adonat que el millor és la diversitat. És a dir: sé recollir la part bona de cada ideologia. He col·laborat amb entitats locals i ONG.

✅Las persones que més admiro són Bill Gates, Andreu Buenafuente, Pedro Sánchez, Sandra Golpe, Matías Prats, Marta Flich, Susanna Griso, Xavi Gabriel, Andreu Buenafuente, Sergi Domene, Marta López, Leo Garriga, Elon Musk i José Luis Cordeiro.
He publicat més de 500 articles en premsa de paper. Tinc 4 recomanacions professionals.


No ho dubti i contacti amb mi via MD o @oficialcastells des de Facebook, Twitter i Instagram. Acredito 4 recomanacions de professionals al meu perfil.
?WhatsApp de treball ➡️ 657.675.525
Estic actiu a Facebook, Twitter, Instagram i WhatsApp.

M' ajudes a fer realitat els meus somnis
Segueix-me @oficialcastells o contacta amb mi ara mateix!

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER