Oficial ®
Dissabte, 15 Octubre 2016 19:42

Lluís Companys en el record de tots i totes

Escrit per
La Federació Regional de Lleida, la Federació Regional del Pirineu i Aran i la Federació Comarcal del Solsonès d’Esquerra Republicana de Catalunya ha retut, de manera unitària, el seu tradicional homenatge al president de la Generalitat. Lluís Companys, assassinat per les tropes feixistes el 15 d’octubre de 1940. L’acte, que s’ha dut ha terme al monument al President Màrtir, a la localitat del Tarrós (l’Urgell), ha comptat amb la presència de nombrosos militants i càrrecs electes i orgànics de la formació i ha estat protagonitzat per Amadeu Ros, alcalde del Tornabous, Carles Comes, president de la Federació Regional, Rosa Amorós, delegada del Govern al Pirineu, David Rodríguez, alcalde de Solsona i diputat al Parlament de Catalunya i l’Honorable Conseller de Justícia  de la Generalitat de Catalunya, Carles Mundó.
 
Comes que ha estat el conductor de l’acte, ha expressat la seva voluntat de que es repeteixin molts actes en comú entre les tres Federaciones que representen el total de la demarcació de Lleida ha condemnat l’assassinat de Companys i l’actitud de l’estat espanyol per no demanar perdó pel mateix al poble català i ha assegurat que ‘malgrat el menyspreu i la voluntat d’abolir-nos com a poble, estem tots aquí defensant la nostra terra, la nostra cultura i el nostre anhel de llibertat i aquest cop, no ho dubteu; Guanyarem per que mai no hi haviem estat tant aprop’ .
 
Mundó, per la seva part, ha estat taxatiu a l’afirmar que ‘el signe distintiu del regne d’Espanya no és l’oblit sinó que es construeix sobre l’oblit i l’esforç màxim per oblidar i negar la història i la memòria de totes aquelles persones que per no pensar com el poder establert han estat objecte d’ignorància, de condemna, de mort –com el president Companys- se’ls ha abocat a l’exili o se’ls ha reclòs en camps de concentració i evidentment no s’ha tingut miraments  a l’hora de reprimir no només a les persones sinó també a qualsevol símbol de la nostra llengua, de la nostra cultura i de la nostra societat’
 
Pel conseller és per tots aquests motius que Esquerra Republicana s’ha de sentir com ‘un partit gran, un partit amb història, en el que molta gent confia la seva representativitat política individual’. Mundó també s’ha referit a la Jornada sobre memòria històrica que la formació republicana ha dut a terme aquest matí com ‘un exercici de política en majúscules que ha honorat a totes aquelles persones que en unes condicions molt més difícils que les nostres van lluitar i van treballar per Catalunya fins a deixar-hi la vida’
 
Pel que fa a les jornades esmentades, el secretari regional de Política Municipal, Víctor Costa, les ha considerat molt positives tant pel que fa a participació, com per la qualitat dels ponents, com per les visites realitzades a la serra de Morrinyol i als Tossals de Montgai i ha destacat que ‘la nova Republica Catalana ens brindarà l’oportunitat de dur a terme polítiques a favor de la reparació i la dignificació de la memòria històrica i és per això que davant del monument del President Companys tots els càrrecs electes d’ERC han signat el “Manifest del 15 d’octubre” a favor de les mateixes’
Darrera modificació el Dissabte, 15 Octubre 2016 19:45
Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre