Oficial ®
Dijous, 13 Octubre 2016 09:26

El XXVII Premi Jaume d'Urgell l'ha guanyat Joan Font, director de Bonpreu i Esclat

Escrit per
Foto:Ajuntament de Balaguer Foto:Ajuntament de Balaguer

Balaguer ha celebrat aquest vespre l'acte de lliurament del XXVII Premi Jaume d'Urgell. Enguany el guardó ha estat per a Joan Font, director general dels supermercats Bonpreu i Esclat, i per a la cafeteria Slàvia de les Borges Blanques. A Joan Font se l'ha premiat per la seva aposta per etiquetar tots els seus productes en català en els seus més de  200 establiments, que inclouen els supermercats Bonpreu, els hipermercats Esclat i les benzineres EsclatOil. A la cafeteria Slàvia, un punt de referència cultural a les terres de ponent, per la seva aposta continuada per la promoció de grups i artistes de parla catalana.

Joan Font no ha pogut assistir a l'acte d'entrega perquè es trobava a Alemanya per qüestions professionals però ha agraït el premi a través d'un missatge de vídeo enregistrat. En nom seu ha recollit el premi Josep Castany, responsable també del Grup Bonpreu.

Per part de la cafeteria Slàvia ha recollit el premi la seva responsable, Dolors Solé, acompanyada del seu fill. Solé també s'ha mostrat molt agraïda pel guardó.

Després del lliurament dels guardons, que s'ha fet a l'església de Sant Domènec, ha tingut lloc un concert de música clàssica a càrrec del grup Halír Trio de la República Txeca.

El premi Jaume d’Urgell reconeix la trajectòria d’una persona  o entitat que amb la seva tasca hagi contribuït a l’enfortiment i projecció de les relacions culturals o d’amistat entre els pobles de parla catalana. 

Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre