EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dimarts, 26 Juliol 2016 14:42

l'Estel de Balaguer

Escrit per

Centre d’educació especial l'Estel

 

Logotip

SITUACIÓ Carrer de Jacint Verdaguer 3
TELÈFON 973 447 903
DIRECTORA Pepita Sotelo
WEB http://www.lestel.cat/
CORREU ELECTRÒNIC Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
OFERTA EDUCATIVA El C.E.E. L'Estel és un centre concertat amb el Departament d'Educació que acull alumnes amb necessitats educatives especials (n.e.e) de Balaguer i de la comarca de La Noguera , pertany a l' Associació de disminuïts l' Estel que alhora té el Taller Ocupacional i la Llar-Residència que depenen de Benestar Social.

L'Estel     L'Estel

El juny del 1979 un grup de 60 persones, la majoria pares de fills amb disminució psíquica, van crear l’Associació l’Estel, d’àmbit comarcal. Amb el temps ha anat forjant un conjunt de serveis de suport per a aquestes persones format per: un centre d’educació especial, un taller ocupacional, una llar residència, un servei de lleure per a nois i noies i un club esportiu.

El juliol del 1981 l’Ajuntament de Balaguer va cedir el Xalet Montiu per a ubicar-hi l’escola i el taller. Al 1990 l’Associació va signar un conveni amb la Caixa de Catalunya per crear el nou taller ocupacional i, amb l’ajut del Departament de Benestar Social, es va inaugurar el 22 de febrer del 1992. a finals del 1993 es creà un nou servei, el de la llar residència, en una casa cedida al carrer de San Diego de Califòrnia, i l’any 1997 la residència passà a ubicar-se al passeig de l’Estació en un pis a règim de lloguer.

A causa dels problemes estructurals que tenia l’edifici del Xalet Montiu, l’escola es va haver de traslladar el curs 1995-96 a un edifici cedit per l’Ajuntament, l’antic CAP, al carrer de Jacint Verdaguer 3, on es troba actualment.

Pel que fa al transport per als nois i noies de la comarca, el 1989 es va començar el servei gràcies a l’ajut de Creu Roja. L’any 1999 se signa un conveni d’ajut amb el Consell Comarcal i actualment es disposa d’una furgoneta de 16 places adaptada.

L’Estel és un centre concertat amb el Departament d’Educació. Atén alumnes amb necessitats educatives especials dels nivells de primària (8-12 anys), secundària (12-16 anys) i programes de transició a la vida adulta fins als 21 anys. A l’escola hi ha tres tipus d’escolarització: completa, només d’horari lectiu i compartida amb els alumnes amb necessitats educatives específiques de l’escola ordinària i servies específics de fisioteràpia i logopèdia d’alumnes de l’escola ordinària.

L’equip pedagògic està integrat per quatre tutors, dos educadors, un logopeda, un fisioterapeuta i quatre monitors de menjador i transport.

L’edifici de l’escola és rectangular, acabat en obra vista, d’una sola planta amb amplis finestrals que aporten llum natural a totes les estances. S’hi accedeix per unes escales i un espai envidrat sobre les quals hi ha una marquesina. Davant l’edifici hi ha un pati descobert.

Les estances que conformen l’edifici són: les aules, la sala de professors, la sala de fisioteràpia, la sala d’informàtica, la sala polivalent, la sala de logopèdia, la sala multisensorial, el menjador i una cuina totalment equipada.

Darrera modificació el Dimarts, 26 Juliol 2016 15:14
Josep Maria Castells

Tinc 30 anys. Lleidatà d'arrels balaguerines. Sóc persona de solucions, urbanita, entusiasta i amb ambició. La meva passió és el periodisme, la sociologia, la filosofia i les ciències polítiques. Sóc emprenedor i activista sociocultural. M'interessaria poder participar en esdeveniments i mitjans de comunicació.

M'agrada la informàtica, el màrqueting, la política, el personal branding, les relacions públiques i les empreses. Els meus hobbies són tenir cura meves amistats, la ràdio, els restaurants, les tecnologies i la moda.

✅Tinc aspiracions en la meva vida i els meus valors o aptituds principals en el treball són la persistència després de l'objectiu, la capacitat d'automotivar, l'empatia, el treball en equip, entusiasme, creativitat i el #optimisme

✅El meu lema a la vida és OPTIMISME. Sí, sóc optimista. No sembla útil ser qualsevol altra cosa.
Tinc una actitud positiva davant la vida que m'omple de valor al meu i als altres.

✅Compto amb el títol de "Digital Màrqueting i Community Manager". Em considero una persona creativa, sincera, sana, esportista, persistent, ambiciosa, empàtica, perfeccionista i filantròpica.

✅He participat en "Espejo Público" d'Antena3, a Onda Cero a "Nits de ràdio", a la taula rodona de «Els mitjans locals en l'era global» l'any 2016 a Lleida. Finalista VII edició de Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
M'agradaria poder treballar en empreses audiovisuals i de periodisme com ara CCMA, Onda Cero, Grup Godó, CADENA SER, Grup Flaix, RTVE, Atresmedia, Mediaset, Grup Prisa i altres companyies d'humor, com El Terrat i Minoria Absoluta.

✅Em sento molt identificat amb multinacionals com Mediamarkt, Google, Facebook, Samsung, IBM, Amazon i Microsoft.

He estat vinculat en política però m'he adonat que el millor és la diversitat. És a dir: sé recollir la part bona de cada ideologia. He col·laborat amb entitats locals i ONG.

✅Las persones que més admiro són Bill Gates, Andreu Buenafuente, Pedro Sánchez, Sandra Golpe, Matías Prats, Marta Flich, Susanna Griso, Xavi Gabriel, Andreu Buenafuente, Sergi Domene, Marta López, Leo Garriga, Elon Musk i José Luis Cordeiro.
He publicat més de 500 articles en premsa de paper. Tinc 4 recomanacions professionals.


No ho dubti i contacti amb mi via MD o @oficialcastells des de Facebook, Twitter i Instagram. Acredito 4 recomanacions de professionals al meu perfil.
?WhatsApp de treball ➡️ 657.675.525
Estic actiu a Facebook, Twitter, Instagram i WhatsApp.

M' ajudes a fer realitat els meus somnis
Segueix-me @oficialcastells o contacta amb mi ara mateix!

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER