EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dimecres, 18 Mai 2016 12:37

Meritxell Borràs aposta per projectes d’alt valor afegit i els dotarà amb 50 milions d’euros

Escrit per Josep Maria Castells
La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, ha reivindicat la gestió eficient del Fons europeu de desenvolupament regional (FEDER) i dels Projectes d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) com un instrument per “ajudar els ens locals a dinamitzar i transformar la seva economia”. Meritxell Borràs ha informat que la convocatòria PECT d’enguany està dotada amb 50 milions d’euros que “destinarem a projectes d’alt valor afegit que han de servir per augmentar significativament la competitivitat del món local català”.
 
En resposta a una pregunta al Ple del Parlament, Borràs ha detallat que es finançaran projectes en els àmbits de la recerca, el desenvolupament tecnològic i la innovació; la millora en l’ús, la qualitat i l’accés a les Tecnologies d’Informació i Comunicació; la competitivitat de les PIMES; el pas a una economia baixa en carboni en tots els sectors, i la conservació i protecció del medi ambient. “Es tracta de projectes transformadors del territori, que han de vincular-se amb la dinàmica econòmica i empresarial existent i que han d’aportar elements innovadors en l’àmbit tecnològic”, ha assenyat la consellera.
 
En aquesta línia, la titular de Governació ha recalcat que l’actual convocatòria PECT tindrà “un efecte multiplicador molt important per les economies del nostre món local”, malgrat que no pugui beneficiar la totalitat dels municipis. Borràs ha informat, així mateix, que el termini per presentar sol·licituds de finançament de projectes PECT resta obert fins al proper 5 de setembre, i que s’hi podran acollir ajuntaments, consells comarcals, diputacions, entitats privades sense ànim de lucre, centres d’investigació i altres entitats del sector públic i privat.
 
Impuls del món local
 
Meritxell Borràs ha refermat que l’impuls del món local és un dels principals reptes del Departament de Governació i, per aquest motiu, “el Govern farà tot allò que estigui al seu abast per ajudar els municipis, les comarques i la ciutadania”. En aquesta línia, la consellera de Governació ha recordat que l’actual convocatòria PECT, afegida als 45 milions d’euros de dotació de la convocatòria dels eixos 4 i 6 del fons FEDER 2014-2020, permetrà cofinançar projectes d’ens locals catalans per valor de 95 milions d’euros.
 
El fons FEDER és el principal instrument de la Unió Europea per pal·liar els efectes de la disparitat entre les regions. El Programa operatiu del FEDER Catalunya 2014-2020 té com a objectiu la promoció d’un creixement intel·ligent, sostenible i integrador del territori, en la línia de les directrius de l’estratègia Europa 2020 i la seva transposició a Catalunya.
 
L’estratègia RIS3CAT, per la seva part, és la transposició d’aquest programa de recerca i innovació per a l’especialització intel·ligent a Catalunya. RIS3CAT defineix el marc a partir del qual el Govern desenvolupa les actuacions i els programes d'R+D+I per al període 2014-2020 i dóna suport a la generació i el desenvolupament de projectes innovadors. Entre els eixos d’actuació prioritaris de RIS3CAT figuren la R+D+I com a motor de creixement econòmic; el foment de la col·laboració publico privada; l’aposta sectorial o tecnològica; l’economia verda, o la generació de noves oportunitats d'activitat econòmica i d'ocupació.

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER