EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Divendres, 29 abril 2016 16:06

Lleida s'omple de colors i màgia amb les seves festes

Escrit per

Els mesos d'Abril a Maig, Lleida s'omple de colors i màgia amb les seves festes. Inicia els actes amb el darrer cap de setmana del mes d'abril als Camps Elisis, nucli central de les festivitats, amb la fèria d'Abril, consta de diferents actes i activitats, com el concurs de balls, fèria de tapes, cercavila, fira del Cavall entre moltes altres que omplen els carrers de Lleida de multicolors amb els seus vestits típics andalusos.

Continuem amb més festes aquesta vegada per animar els carrers amb actuacions de titelles per als més petits de les nostres cases, La Fira de Titelles del 29 d'abril a l'1 de Maig, aquesta fira congrega una vintena de companyies i més de 300 professionals acreditats, que participen en les jornades tècniques, actuacions i programa de la fira.

Seguidament dona inici el mes de Maig amb la Festa Major de la ciutat, el seu Marraco és la figura més popular per als petits i grans, estimada per tots els Lleidatans, també compta amb la companyia dels gegants de la ciutat i barriades, la batalla de flors, revetlles musicals amb actuacions com Sopa de Cabra aquest any 2016, actuacions folklòriques, i com no podien faltar les firetes, on el món de firaires porten tot el seu equipament des de fa més de 50 anys.

El següent cap de setmana te lloc la Festa de Moros i Cristians única a Catalunya, la música, la dansa i les arts escèniques s'ajunten per formar un cos i oferir la vivència d'aquells anys. Hi participen diferents comparses que han estat preparant durant una llarga temporada els seus vestits i balls perquè tot surti rodat.

I per tancar el mes de Maig i no menys important, l'Aplec del Caragol, fa 37 anys dels inicis d'aquesta festivitat, on el dia d'avui s'ha convertit en un referent gastronòmic de l'interior de Catalunya, amb més de 103 colles, 12.000 penyistes i més de 200.000 visitants fan un fi de mes i Festes de Lleida una gran alegria i il·lusió per als mateixos Lleidatans.

Només ens queda dir, Us esperem a les Festes de Lleida per gaudir-ne tots plegats.

Sara Millas

34 anys. Directora de Lleure, Comunicadora. Mediadora familiar. Emprenedora i dinàmica. 

Fundadora de diverses entitats educatives, familiars i socials relacionades en el món de l'educació no formal, per l'aprenentatge de tothom (gent gran,infants, adults i joves).

Organitzadora d'events.  Administrativa i Educadora. Col·laoradadora amb mitjans de comunicació realitzant els meus articles d'opinió i punts de vista. Participadora en seminaris educatius. Aposto per una expressió lliure i plena d' iniciativa. El món educatiu i familiar són el motor que mouen la meva feina. 

 

"Sigues tu mateix"

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER