Oficial ®
Divendres, 22 abril 2016 18:59

La Vicepresidenta del Govern Neus Munté assegura que el govern convertirà Catalunya en un país lliure

Escrit per
La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha presidit avui, en el marc dels actes organitzats amb motiu de la Diada de Sant Jordi, la presentació del llibre El Palau de la Generalitat, art i arquitectura, escrit pel catedràtic de la UAB Marià Carbonell i promogut per l’arquitecte Alfons Roca.
 
La consellera ha destacat que el llibre és “resultat d’un treball rigorós de recerca, homenatge tàcit al treball pioner de Puig & Miret” i ha celebrat “donar compliment al compromís adquirit pel meu predecessor i amic, Francesc Homs”, que el 30 de novembre de 2011 es va comprometre a l’edició d’un llibre sobre el Palau de la Generalitat. Munté ha afirmat, que “l’estudi exhaustiu de cada tema, l’edició i desenvolupament del mateix, han fet que la publicació s’allargués en el temps, però l’espera ha valgut la pena perquè hem pogut editar el millor llibre possible”. “El resultat ha estat espectacular”, segons Munté, qui ha afirmat que “és una obra útil que ajuda a valorar, apreciar, conèixer, apropar , entendre el monument i el país que l’ha fet possible. Serà sens dubte un llibre de referència”.
 
L’objectiu de l’estudi realitzat i de la obra han estat posar al dia el coneixement històric, arquitectònic, artístic i cultural de l’edifici, donant així resposta als requeriments del Departament de Cultura de la Generalitat per al compliment de les lleis de protecció del patrimoni cultural.
 
Munté ha destacat, que “el Palau de la Generalitat ha estat escenari de fets transcendentals durant tota la seva existència. Testimoni viu de la nostra història i bressol del nostre futur”. Segons la consellera, “la Generalitat ja va néixer amb l’objectiu de salvaguardar els nostres drets i així segueix sent avui”. “Aquest no és, per tant, només un llibre d’art i arquitectura, és també un llibre de la història del nostre país” ha afirmat.
 
La consellera ha recordat, que “l’esplendor i la decadència del Palau van lligades a les èpoques d’esplendor i decadència del país i del seu autogovern”, i en aquest sentit s’ha referit a èpoques com la de Felip V o Primo de Rivera, “etapes difícils de la nostra història i de menor autogovern, en les quals el Palau ha patit des del punt de vista arquitectònic i artístic”. En aquest sentit, Munté ha afirmat, que “el Palau és un símbol ben viu del que som, hem estat i del que volem ser” i ha encoratjat els presents a “contribuir tots plegats a que aquesta època actual sigui una època d’esplendor, pel Palau i pel país, i convertim aquest edifici emblemàtic en la seu institucional d’un país lliure”.
Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre