EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dimarts, 19 abril 2016 12:01

El ‘coaching’ laboral, sinònim d’èxit en la cerca de feina

Escrit per

Afrontar una entrevista de feina o la cerca de treball pot generar dubtes, inquietuds, pors o incertesa”, afirma Sara Díaz Roig, responsable del servei d’orientació i recerca de feina a Barcelona Activa.Molts cops, una persona jove necessita a algú que l’acompanyi i ajudi per definir el pla d’acció per trobar una feina, o que l’animi a reprendre els estudis i qualificar-se professionalment per a la feina que vol dur a terme”, explica Díaz. I afegeix: “A partir del coaching es donen eines i recursos per apoderar grups o col·lectius que necessiten veure reforçada la seva seguretat i autoconfiança.”

La María Victoria Vilas té 29 anys. El desembre de l’any passat va inscriure’s als cursos d’entrenament laboral (coaching laboral) en grups reduïts de vuit persones, que li han servit, segons explica, “per guanyar confiança i seguretat i per redirigir els seus objectius com a professional”. A més, la María Victoria està intentant muntar la seva pròpia empresa. Aquesta jove emprenedora ha estudiat enginyeria electrònica i continua formant-se, en línia, per treballar com a tècnic en desenvolupament d’aplicacions web. 

Actualment, hi ha quatre programes d’entrenament laboral en marxa: per millorar el desenvolupament professional, per a dones, per a persones més grans de 40 anys i per a més joves de 30 anys. Tots aquests programes tenen un percentatge d’èxit en la cerca de feina de més del 60%.

Un exemple d’èxit dels cursos de coaching laboral és el de Marcos Cerdán, un jove graduat en ciències empresarials que, després d’estar un any i mig a l’atur, va inscriure’s en el curs d’entrenament laboral per trobar una feina i des del mes de febrer treballa d’administrador i comptable per a una empresa de comunicació. El curs, de 8 hores de durada, li ha servit per guanyar confiança en ell mateix, i en les sessions de grup ha après a “treballar la seguretat i frenar els nervis”, tal com explica el Marcos.

Josep Maria Castells

Tinc 30 anys. Lleidatà d'arrels balaguerines. Sóc persona de solucions, urbanita, entusiasta i amb ambició. La meva passió és el periodisme, la sociologia, la filosofia i les ciències polítiques. Sóc emprenedor i activista sociocultural. M'interessaria poder participar en esdeveniments i mitjans de comunicació.

M'agrada la informàtica, el màrqueting, la política, el personal branding, les relacions públiques i les empreses. Els meus hobbies són tenir cura meves amistats, la ràdio, els restaurants, les tecnologies i la moda.

✅Tinc aspiracions en la meva vida i els meus valors o aptituds principals en el treball són la persistència després de l'objectiu, la capacitat d'automotivar, l'empatia, el treball en equip, entusiasme, creativitat i el #optimisme

✅El meu lema a la vida és OPTIMISME. Sí, sóc optimista. No sembla útil ser qualsevol altra cosa.
Tinc una actitud positiva davant la vida que m'omple de valor al meu i als altres.

✅Compto amb el títol de "Digital Màrqueting i Community Manager". Em considero una persona creativa, sincera, sana, esportista, persistent, ambiciosa, empàtica, perfeccionista i filantròpica.

✅He participat en "Espejo Público" d'Antena3, a Onda Cero a "Nits de ràdio", a la taula rodona de «Els mitjans locals en l'era global» l'any 2016 a Lleida. Finalista VII edició de Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
M'agradaria poder treballar en empreses audiovisuals i de periodisme com ara CCMA, Onda Cero, Grup Godó, CADENA SER, Grup Flaix, RTVE, Atresmedia, Mediaset, Grup Prisa i altres companyies d'humor, com El Terrat i Minoria Absoluta.

✅Em sento molt identificat amb multinacionals com Mediamarkt, Google, Facebook, Samsung, IBM, Amazon i Microsoft.

He estat vinculat en política però m'he adonat que el millor és la diversitat. És a dir: sé recollir la part bona de cada ideologia. He col·laborat amb entitats locals i ONG.

✅Las persones que més admiro són Bill Gates, Andreu Buenafuente, Pedro Sánchez, Sandra Golpe, Matías Prats, Marta Flich, Susanna Griso, Xavi Gabriel, Andreu Buenafuente, Sergi Domene, Marta López, Leo Garriga, Elon Musk i José Luis Cordeiro.
He publicat més de 500 articles en premsa de paper. Tinc 4 recomanacions professionals.


No ho dubti i contacti amb mi via MD o @oficialcastells des de Facebook, Twitter i Instagram. Acredito 4 recomanacions de professionals al meu perfil.
?WhatsApp de treball ➡️ 657.675.525
Estic actiu a Facebook, Twitter, Instagram i WhatsApp.

M' ajudes a fer realitat els meus somnis
Segueix-me @oficialcastells o contacta amb mi ara mateix!

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER