DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
Dilluns, 21 Març 2016 18:11

Junqueras recorda que l’objectiu de dèficit per al 2016 hauria de ser de l’1,07%, segons la Llei espanyola d’estabilitat pressupostària

Escrit per

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, ha recordat avui que, segons el mètode de càlcul que determina la Llei espanyola d’estabilitat pressupostària, l’objectiu de dèficit de les comunitats autònomes per al 2016 hauria de ser de l’1,07% en lloc del 0,3% fixat per l’Estat, i ha xifrat aquesta diferència de vuit dècimes en “1.600 milions d’euros menys del que ens correspondria”. En aquest sentit, ha afegit que, de les recomanacions de Brussel·les que obliguen el govern espanyol a realitzar un nou ajust de 8.000 milions d’euros “a Catalunya no li hauria de tocar, perquè ja hem fet el que calia”.

El vicepresident ha fet aquestes declaracions al programa “El matí de Catalunya Ràdio”, on ha valorat la reunió mantinguda divendres passat amb el ministre d’Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro. Junqueras ha explicat que durant la trobada van tractar diverses qüestions de caràcter tècnic, que el ministre es va comprometre a estudiar. Entre altres temes, van parlar del prorrateig dels 1.400 milions d’euros pendents de la liquidació del 2014, la conversió dels crèdits a tres mesos en préstecs a més llarg termini i la reducció del tipus d’interès que l’estat cobra enguany pels diners del FLA.

Sobre la liquidació pendent del 2014, el responsable de les finances catalanes ha recordat que són diners que l’Estat deu a Catalunya des de fa dos anys, pel càlcul a la baixa de la previsió de recaptació. “No es tracta de cap avançament”, ha puntualitzat. El passat dijous, el Ministeri va ingressar a la Generalitat 350 milions d’euros del total de 1.400 milions que corresponen a Catalunya. Segons Junqueras, això demostra que Montoro ha acceptat a la pràctica la proposta catalana de cobrar les quantitats mensuals. “Una manera d’interpretar-ho és que 350 milions correspondrien al valor dels tres primers mesos de l’any, i estem a març. Per tant, diguem que d’alguna forma s’ha fet real aquest concepte de prorrateig”, ha afegit.  

D’altra banda, Junqueras ha remarcat que la capacitat d’endeutament de l’Estat espanyol depèn en gran mesura de l’economia catalana. En aquest sentit, ha dit que “ells són conscients que poden pressionar Catalunya però no gaire, perquè perden la seva capacitat d’endeutament”. També ha remarcat que l’Estat col·loca deute gràcies a les mesures que pren el Banc Central Europeu. Ho ha argumentat en assegurar que “si el BCE no estigués emetent 80.000 milions d’euros nous cada mes, ningú estaria col·locant deute enlloc”.

El vicepresident ha recordat que “els recursos que gestiona la Generalitat de Catalunya són els que van destinats als catalans”, i que tothom hauria de tenir en compte que “al final, estem parlant de l’esforç fiscal dels ciutadans de Catalunya i dels serveis públics que reben”, com els hospitals o les escoles. Junqueras ha volgut deixar clar que qui és responsable de gestionar el 95% dels impostos dels catalans ha de garantir que es cobreixin els serveis públics a Catalunya.

Finalment, ha insistit amb el que ha considerat com una evidència: “la independència de Catalunya no serà fruit només d’una decisió unilateral per part de les institucions catalanes. Ni tan sols dependrà d’un suposat acord bilateral amb les institucions espanyoles. La independència, com qualsevol procés polític rellevant en el marc del món occidental, serà inevitablement multilateral”. 

Josep Maria Castells

Tinc 30 anys. Lleidatà d'arrels balaguerines. Sóc persona de solucions, urbanita, entusiasta i amb ambició. La meva passió és el periodisme, la sociologia, la filosofia i les ciències polítiques. Sóc emprenedor i activista sociocultural. M'interessaria poder participar en esdeveniments i mitjans de comunicació.

M'agrada la informàtica, el màrqueting, la política, el personal branding, les relacions públiques i les empreses. Els meus hobbies són tenir cura meves amistats, la ràdio, els restaurants, les tecnologies i la moda.

✅Tinc aspiracions en la meva vida i els meus valors o aptituds principals en el treball són la persistència després de l'objectiu, la capacitat d'automotivar, l'empatia, el treball en equip, entusiasme, creativitat i el #optimisme

✅El meu lema a la vida és OPTIMISME. Sí, sóc optimista. No sembla útil ser qualsevol altra cosa.
Tinc una actitud positiva davant la vida que m'omple de valor al meu i als altres.

✅Compto amb el títol de "Digital Màrqueting i Community Manager". Em considero una persona creativa, sincera, sana, esportista, persistent, ambiciosa, empàtica, perfeccionista i filantròpica.

✅He participat en "Espejo Público" d'Antena3, a Onda Cero a "Nits de ràdio", a la taula rodona de «Els mitjans locals en l'era global» l'any 2016 a Lleida. Finalista VII edició de Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
M'agradaria poder treballar en empreses audiovisuals i de periodisme com ara CCMA, Onda Cero, Grup Godó, CADENA SER, Grup Flaix, RTVE, Atresmedia, Mediaset, Grup Prisa i altres companyies d'humor, com El Terrat i Minoria Absoluta.

✅Em sento molt identificat amb multinacionals com Mediamarkt, Google, Facebook, Samsung, IBM, Amazon i Microsoft.

He estat vinculat en política però m'he adonat que el millor és la diversitat. És a dir: sé recollir la part bona de cada ideologia. He col·laborat amb entitats locals i ONG.

✅Las persones que més admiro són Bill Gates, Andreu Buenafuente, Pedro Sánchez, Sandra Golpe, Matías Prats, Marta Flich, Susanna Griso, Xavi Gabriel, Andreu Buenafuente, Sergi Domene, Marta López, Leo Garriga, Elon Musk i José Luis Cordeiro.
He publicat més de 500 articles en premsa de paper. Tinc 4 recomanacions professionals.


No ho dubti i contacti amb mi via MD o @oficialcastells des de Facebook, Twitter i Instagram. Acredito 4 recomanacions de professionals al meu perfil.
?WhatsApp de treball ➡️ 657.675.525
Estic actiu a Facebook, Twitter, Instagram i WhatsApp.

M' ajudes a fer realitat els meus somnis
Segueix-me @oficialcastells o contacta amb mi ara mateix!

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER