Oficial ®
Dissabte, 19 Març 2016 20:02

Munté considera "penosa" i "lamentable" la reacció del Govern de l'Estat a l'oferiment del president Puigdemont per acollir refugiats

Escrit per
Autor:Govern Autor:Govern
La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha criticat avui la resposta del Govern espanyol a la carta que el president Puigdemont va enviar al comissari europeu d’Immigració, Dimitris Avramopoulos, oferint l'acollida a Catalunya de 4.500 refugiats.
 
“És una reacció absolutament penosa”, ha considerat Munté, qui ha lamentat que “davant una crisi humanitària sense precedents” el Govern de l’Estat i la seva vicepresidenta en funcions, Soraya Sáenz de Santamaría ”s’enfadin i ridiculitzin” l’acció  del Govern de Catalunya. “És absolutament lamentable i demostra que la seva capacitat de resposta davant d’aquesta crisi humanitària és zero”, ha denunciat.
 
Munté ha contrastat aquesta actuació del Govern espanyol amb la unitat d’acció que es viu a Catalunya, on “al marge de les ideologies i els colors polítics” hi ha el consens que es vol “estar al costat d’aquestes persones i sobretot actuar”.
La consellera ha fet aquestes declaracions durant la manifestació convocada per Unitat contra el Racisme i el Feixisme que aquesta tarda ha recorregut els carrers de Barcelona per denunciar el tractat entre la UE i Turquia per a l’expulsió massiva dels refugiats que arriben a Europa.
 
El Govern, representat en una de les capçaleres de la  manifestació per la consellera de la Presidència i pel conseller d’Afers Exteriors, Transparència i Relacions Institucionals, Raül Romeva, hi ha volgut participar per “reclamar dignitat i la defensa dels drets de les persones refugiades, per reclamar a la UE que actuï”, ha afirmat Munté. Per tant, ha afegit, “per denunciar la seva inacció i també per denunciar el tractat entre la UE i Turquia”.
 
La consellera ha reiterat que Catalunya està “preparada i a punt” per acollir les persones refugiades, com demostren totes les iniciatives que s’estan portant a terme de manera coordinada entre les institucions, el món local i les entitats. En aquest sentit, Munté ha volgut destacar la“nombrosa” participació en la manifestació d’aquesta tarda com a mostra de la voluntat del país “d’estar, una vegada més, al costat de les persones que fugen de la guerra, del racisme i del feixisme”.
Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre