Oficial ®
Dimarts, 15 Març 2016 17:07

El Govern valora la voluntat de diàleg de Pedro Sánchez

Escrit per
Foto:Generalitat de Catalunya Foto:Generalitat de Catalunya
El Govern valora la voluntat de diàleg de Pedro Sánchez després de la reunió que han mantingut aquest migdia al Palau de la Generalitat el president Carles Puigdemont i el secretari general del partit socialista. Una trobada “cordial i intensa” sol·licitada per Sánchez que ha servit per refermar que el Govern manté “inalterable” el full de ruta emanat de les eleccions del 27 de setembre, un compromís contret amb la ciutadania, “legal i legítim”, validat a les urnes i que es concreta al Parlament amb una majoria absoluta.
 
Així ho ha traslladat el president Puigdemont a Sánchez, segons ha explicat la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, en una compareixença davant els mitjans de comunicació. “Volem destacar una primera diferència entre el president del Govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, i Pedro Sánchez, que és aquesta voluntat de parlar i establir sinergies de diàleg que són positives i que hem trobat a faltar en els darrers anys”, ha afirmat Munté, que ha emmarcat la trobada en el desig del Govern de “parlar amb tothom sense condicions prèvies ni línies vermelles".
 
Durant la reunió, el president Puigdemont ha manifestat a Sánchez “el malestar” del Govern per les declaracions “desafortunades” del dirigent socialista, en què feia referència a un suposat problema de convivència. “No existeix cap problema de convivència”, ha assegurat Munté. “Hi ha una clara majoria del 80% de la societat catalana que és favorable a un referèndum com a via per decidir el seu futur, i hi ha un 76,7% que n’acceptaria el resultat, fos quin fos. Això demostra que no hi ha cap situació de trencament de la convivència ni se l’espera”, ha afegit.
 
Pel que fa  al procés judicial obert pel 9N, el president Puigdemont ha traslladat a Sánchez la necessitat que el PSOE “prengui posició” respecte a “l’anomalia democràtica” que suposa un judici polític en què es persegueixen persones “per haver posat les urnes”.
 
El president Puigdemont també ha refermat a Sánchez el posicionament del Govern pel que fa al model d’immersió lingüística, que ha de quedar “blindat” en qualsevol acord que es concreti a nivell espanyol. “És una qüestió central per al Govern i per a la majoria del Parlament i de la societat catalana. No n’acceptarem cap matís”, ha assegurat Munté.
 
Durant la trobada, Sánchez s’ha interessat per les qüestions que afecten el dia a dia del Govern i de la ciutadania, com ara la situació de les finances de la Generalitat. En aquest sentit, Puigdemont ha explicat a Sánchez les dificultats de liquiditat i les condicions “humiliants” que el Govern espanyol imposa a la Generalitat a través del FLA. També han tractat  altres temes com les invasions  competencials de l’Estat, els incompliments del Govern espanyol pel que fa als compromisos pendents en infraestructures i aspectes relacionats amb l’agenda social.
 
Finalment, segons ha detallat Munté, no s’han abordat de manera explícita els 23 punts que l’expresident Mas va presentar a Rajoy i que haurien d’haver estat objecte de compliment, ja que la majoria corresponen a sentències, lleis o compromisos adquirits pel Govern de l’estat que no han estat complerts per l’executiu de Rajoy.
Darrera modificació el Dimarts, 15 Març 2016 17:15
Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre