DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
Dimarts, 15 Març 2016 11:35

Més de 365 projectes socials tenen el suport de la Diputació de Lleida

Escrit per
Foto:Diputació de Lleida Foto:Diputació de Lleida

Des de l’any 2012 i fins l’agost del 2015, la Diputació de Lleida ha destinat 5.215.508 d’euros per al desplegament de 365 projectes socials a les comarques de Lleida a través de diverses entitats. Algunes d’elles ja són membres de la Taula Assessora del Tercer sector i Salut, constituïda el mes de setembre de 2015 per la Diputació per coordinar accions entres les diverses administracions i entitats del Tercer sector que operen a les terres de Lleida.

Concretament, la Taula la conformen una quinzena d’entitats de l’esfera privada i ciutadana, que són l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer, l’Associació La Dona Samaritana, la Federació ECOM, la Coordinadora d’Entitats de Salut Mental, l’Associació lleidatana per a la Síndrome de Down, l’Associació Solidària d’Odontòlegs, Creu Roja, Fesalut, la Fundació per a la lluita contra l’Esclerosi Múltiple, Càritas Diocesana de Lleida, ALLEM, la Fundació Social Sant Ignasi de Loiola i l’Associació Banc dels Aliments de Lleida

La Taula també compta amb la col·laboració de la Diputació de Lleida, la Direcció territorial de Benestar Social i Família, la de Salut a Lleida i l’Alt Pirineu i Aran.

Aquesta és una de les darreres consecucions de la Diputació de Lleida en l’àmbit social i que se suma a les diferents accions de suport que ofereix a les entitats que treballen a la demarcació de Lleida pel desenvolupament social de múltiples col·lectius de població amb necessitats i demandes específiques. Una d’elles és la Fundació Jericó, els representants de la qual es van trobar amb el president de la Diputació de Lleida,  Joan Reñé, la setmana passada.

D'altra banda un grup de persones amb discapacitat reclamen a la Diputació que es crein nous CET per a persones amb malaltia mental (Centres especials de treball) així com ajuda i suport a projectes innovadors impulsats per persones amb dependència o discapacitat. El mateix col·lectiu indica que ja han plantejat algunes propostes a l'administració, entre els quals ara demanen la creació d'almenys un CET per cada municipi de més de 10.000 habitants, per a que puguin treballar. I també demanen l'ampliació de l'oferta de CET a Lleida.

Actualment hi ha ciutats com Balaguer que no disposen de cap CET per aquest col·lectiu en risc d'exclusió. 

Darrera modificació el Dimarts, 15 Març 2016 11:44
Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER