EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dimarts, 01 Març 2016 13:10

La plataforma Nova Nit de Lleida, viatja a Gijón per formar-se en oci nocturn juvenil saludable

Escrit per Joan Zamora

La plataforma Nova Nit ha viatjat a Gijón per formar-se en l’àmbit de l’oci nocturn saludable per a joves i intercanviar idees amb joves d’altres ciutats que desenvolupen projectes similars. Nova Nit és una organització impulsada des de l’àrea de Joventut de la Paeria que promou activitats per al col·lectiu jove de Lleida les nits del caps de setmana. Cinc membres de la plataforma, de 18 a 25 anys, han participat a Astúries en el curs de formació de mediadors, que s’ha fet del 25 al 28 de febrer. El curs s’ha dirigit a professionals o grups de joves que estan en contacte directe amb altres joves per després posar en marxa accions d’oci nocturn segur i responsable a les seves respectives poblacions.

Nova Nit és un projecte que va sorgir l’any passat a Lleida promogut per 10 joves que programen activitats de lleure els dissabtes de 19.30 h a 03 h al Centre de Recursos Juvenils Palma. Les activitats compten amb un alt nivell de participació, amb uns 75 joves per nit.

Un dels projectes que la plataforma ha pres d’exemple és ”Abierto Hasta el Amanecer”, que va néixer als anys 90 a Gijón per oferir activitats esportives i de lleure a joves en horari nocturn els cap de setmana. El projecte té implícites diverses finalitats com reduir els consums de tòxics i millorar l’ocupació juvenil, així com donar feina als joves com a monitors i dinamitzadors de les activitats. La proposta va ser un èxit i actualment és un referent per a altres joves que volen implantar projectes similars a les seves ciutats.

Darrera modificació el Dimarts, 01 Març 2016 13:12

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER