Oficial ®
Dimarts, 01 Març 2016 13:02

El PSC critica l’excessiu alarmisme pels avisos de temporal del cap de setmana

Escrit per

El PSC de les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran critica l’excessiu alarmisme pels avisos de temporal del cap de setmana
 A les diferents institucions, els representants socialistes del territori presentaran propostes per evitar que es repeteixi un excés d’alarmisme davant una informació pública sobre una situació habitual a l’hivern
El PSC de les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran critica l’alarmisme generat per alguns mitjans de comunicació, sobretot públics, pels avisos de temporal i nevades el passat cap de setmana i les seves conseqüències econòmiques. Una previsió meteorològica que va resultar ser excessiva i que ha suposat quantioses pèrdues al sector de l’hostaleria de la província, que han estat segons el mateix sector milionàries, amb una cancel·lació de reserves de fins al 60%.
Per això, els representats socialistes del territori a les diferents institucions presentaran propostes amb l’objectiu d’evitar que es repeteixi aquesta situació. En aquest sentit, el diputat del PSC al Parlament, Òscar Ordeig, ha avançat que registrarem una Proposta de Resolució demanant “explicacions pels criteris aplicats per part de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals a l’hora d’informar sobre les previsions de nevades amb un to d’alarmisme que, enlloc de proposar prudència instava a la reclusió”.
Així mateix, el portaveu del PSC a la Diputació de Lleida, Enric Colom, ha apuntat que “una cosa és la informació i una altra crear una alerta des dels mitjans públics per una situació que, de fet, és habitual a les zones de muntanya, com és que nevi a l’hivern, davant la qual les institucions i ens responsables haurien d’aconsellar i no inquietar”. En aquest sentit, ha dit, “donem el nostre suport en tot allò que calgui als sectors perjudicats per l’excés de l’avís de temporal del passat cap de setmana”.

Darrera modificació el Dimarts, 01 Març 2016 13:06
Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre